Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Περιβολίσια χόρτα γιαχνί.

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

χόρτα του κήπου γλυκά, διάφορα όπως 

  • φύλα από παντζάρια
  •  αντίδια
  • βλίτα
  • ραδίκια γλυκά
  • κολοκυθοκορφάδες
  •  κολοκυθοανθοί
  •  δυόσμος
  •  μαϊντανός
  • μάραθος
  • φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλα τους
  •  μικρά κολοκυθάκια
  •  καρότο
  • σκόρδο κατά βούληση
  • κρεμμύδι ξερό
  • 1  κουταλιά πελτέ
  • ώριμες φρέσκες ντομάτες όσες θέλουμε
  • 1/2 κ γλ μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με ελαιόλαδο για δύο τρία λεπτά, τα κρεμμύδια τα σκόρδα τα καρότα και τα κολοκυθάκια. 

Προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα φέρνουμε δύο τρεις βόλτες, προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή και πιο πολύ ανάλογα την ποσότητα του φαγητού), σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν. 

Στο σερβίρισμα μπορούμε να τρίψουμε φέτα ή μυζήθρα.

Σημείωση : εννοείται ότι γίνονται πολύ ωραία και χωρίς λάδι και χωρίς τσιγάρισμα. Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε το λάδι αφού είναι έτοιμα και έχουν λίγο κρυώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο