Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Χορτοτυρόπιτα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

Για την γέμιση

  • σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο
  • 5-6 πράσινα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • φέτα 
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να μαραθούν λίγο.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά και να κρυώσουν καλά. συνήθως την γέμιση την ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα.

Στο μπολ που έχουμε τα χόρτα προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.



Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε την γέμιση απλώνοντας την παντού.




Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο