μαγειρεύει η Kiki Rapto
Υλικά
- κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- πατάτες
- μανιτάρια
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε όπως θέλουμε ( κανονικά ροδέλες και σε φούρνο γίνεται, εγώ τα έκοψα αλλιώς και τα έκανα σε κατσαρόλα)
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2΄
Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 2΄- 3΄.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι άνηθο. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
( Ανάλογα το σκεύος , ίσως με ένα φλιτζανάκι νερό )
Τέλος, περιχύνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 5΄ το φαγητό στη συνέχεια σερβίρουμε
Σημείωση : Εγώ το έμαθα αυτό σαν μπριαμ . Τουρλού έμαθα να λέω όλα τα λαχανικά μαζί όταν είναι .
Το κανονικό μπριαμ η γιαγιά το έκανε ροδέλες και όλα αυτά στον φούρνο όχι κατσαρόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου