Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ιμάμ μπαιλντί

 






μαγειρεύει η Kiki Rapto

Υλικά

  • 6 -7 Μελιτζάνες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ( μισό κρεμμύδι μεγάλο για κάθε μελιτζάνα)
  • 3 -4 σκ. σκόρδου
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. πελτέ
  • 1-2 ντομάτες φρέσκιες κομματάκια ( Εγώ τις έκανα στο μουλτι)
  • λάδι αρκετό
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  • λίγο νερό
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση 

Αφού καθαρίσουμε κ πλύνουμε τις μελιτζάνες μας, τις χαράζουμε κατά μήκος, σε 3 λωρίδες .Τις αλατίζουμε καλά και τις βάζουμε κάθετα σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν την πίκρα τους ( αν έχουν, ανάλογα με την εποχή ).

Σε πλατύ τηγάνι, με μπόλικο λαδάκι, μαραίνουμε τις μελιτζάνες μας και κατόπιν τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι ή γάστρα όπως έκανα εγώ .

Κόβουμε σε φέτες κρεμμύδια μας και σε ένα τηγάνι με λαδάκι τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.( Σε αυτή την φάση διάβασα να προσθέσω λίγο κόκκινο κρασί σφηνάκι όπως και το έκανα πρώτη φορά )



Προσθέτουμε την ντομάτα μας και τον πελτέ μας ακολούθως προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, και λίγη ζάχαρη.

Τέλος, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μας και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

Η σύβραση είναι έτοιμη και με αυτή γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας στο ταψί όπως τις έχουμε ανοίξει σαν βαρκούλες .

Ψήνουμε για 40′ στο φούρνο και 5′ ξεσκέπαστο για να ροδίσει λίγο από πάνω.



*Κάποιοι προσθέτουν Κανέλα στην σύβραση

*Κάποιοι προσθέτουν επάνω στην μελιτζάνα ντομάτα ροδέλα ή φέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο