Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ροξάκια

 


μαγειρεύει η Τζένη λάγαρη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 900 ml νερό 
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι 
  • 1 ξυλάκι κανέλα 

Για την ζύμη

  • 1 μαγιά 
  • 1 κουταλιά ζάχαρη 
  • 200 ml γάλα 
  • 150 ml καλαμποκέλαιο 
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • χυμός από 1 πορτοκάλι 
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα 
  • 2 βανίλιες 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 600 γρ αλεύρι 
  • 50 γρ. κακάο (3 κ σ περίπου)

Εκτέλεση

Κάνουμε πρώτα το σιρόπι, γιατί θέλουμε κρύο σιρόπι ζεστά ροξάκια.

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Έπειτα, προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε. 

Κατόπιν, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. 

Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη. μετά την χωρίζουμε σε 2 μέρη, τα 2/3 τα αφήνουμε ΄ως έχουν και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο με μια κουταλιά γάλα και ξαναζυμώνουμε. 

Κάνουμε παραλληλόγραμμα με την λευκή ζύμη πλάθουμε μπαστουνάκια με την σκούρα τα οποία τα τυλίγουμε στην λευκή , κόβουμε σε κομμάτια ενάμιση εκατοστό περίπου, τα βάζουμε σε ταψί ψήνουμε για 12 λεπτά 180 βαθμούς αέρα. 

Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα καυτά ροξάκια και αφήνουμε να ρουφήξουν όλο το σιρόπι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο