Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Γαριδομακαρονάδα

 


μαγειρεύει η Kiki Rapto

Υλικά 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι 
  • γαρίδες καθαρισμένες ακέφαλες
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι περασμένο από τρίφτη 
  • 1 ντομάτα μικρή περασμένη από τρίφτη 
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό 
  • 1/4 ποτηριού ούζο

 Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το πιπέρι, τη δάφνη και ανακατεύουμε . 

Ύστερα, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πολτό. Ανακατεύουμε. 

Βάζουμε λίγο νερό και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας. Στο τελείωμα, ρίχνουμε τις γαρίδες μας για 3 λεπτά περίπου μαζί με το ούζο και τις βγάζουμε. 

Αφήνουμε στην άκρη, να δέσει η σάλτσα. Δεν ξεχνάμε ότι θέλουμε αρκετή ποσότητα! 

(Το παρακάτω βήμα δεν το έκανα μέσα στην ίδια σάλτσα έβρασα την σπαγγέτι μου !!! ) Κ όταν ήταν έτοιμη έριξα και τις έτοιμες γαρίδες που τις είχα βγάλει πριν . 

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε τα μακαρόνια. 

Μέχρι να βράσουν, ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα αν είναι έτοιμη. Όταν γίνουν τα μακαρόνια, τα περνάμε λίγα λίγα από τη σάλτσα να πάει παντού και από πάνω βάζω γαρίδες! 

Σερβίρω με λίγο βασιλικό που ταιριάζει πολύ με το ουζάκι! 

Καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο