μαγειρεύει η Kiki Rapto
Υλικά
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1/2 κιλό σπανάκι( είχα κατάψυξη δεν ξέρω πόσο ήταν )
- 1 πράσο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος του κομμένο σε ροδέλες)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- λίγο pummaro
- ψιλοκομμένες ντοματούλες
- Λίγο άνηθο
- 1-1/2 λεμόνι
- αλάτι
- λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνoυμε τα μαυρομάτικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για κάνα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη pummaro και τις ντοματούλες .
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια, και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ώστε να ψηθούν καλά τα φασόλια.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για κάνα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει και το σπανάκι.
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου