Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι και πράσο

 


μαγειρεύει η Kiki Rapto

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1/2 κιλό σπανάκι( είχα κατάψυξη δεν ξέρω πόσο ήταν )
  • 1 πράσο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος του κομμένο σε ροδέλες)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • λίγο pummaro
  • ψιλοκομμένες ντοματούλες
  • Λίγο άνηθο
  • 1-1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνoυμε τα μαυρομάτικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για κάνα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη pummaro και τις ντοματούλες .

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια, και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ώστε να ψηθούν καλά τα φασόλια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για κάνα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει και το σπανάκι.

Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο