Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ρεβανί

 


μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά

  • 1 1/3   κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 1/3 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ γλ μπέικιν πάουντερ
  • λίγη βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 8 αυγά
  • 1 1/3  κούπας ζάχαρη
  • 4 κ σ γάλα χλιαρό

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 6 κ σ βούτυρο
  • 2 κ σ χυμό λεμονιού
  • 1 ½  κ γλ ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να πήξουν στην δυνατή ταχύτητα  στο μίξερ.

Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγα λίγα τα ανακατεμένα στερεά υλικά προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ αυγά. Το μίγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. 

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκατοστά και ψήνουμε στους 175-180  βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά   και προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. 

Περιχύνουμε το ρεβανί που πρέπει να είναι χλιαρό ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά κουταλιάς σε όλα τα σημεία της επιφάνειας. 

ΔΕΝ το ρίχνουμε όλο μαζί επειδή το γλυκό θα καθίσει. 

Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε κομμάτια, το βγάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε  βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο ασπρισμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο