Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Κρέπες γλυκιές

 


μαγειρεύει η Ελενα Γεωργιου

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1,5 ποτήρι γάλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας αραιός χυλός

Για την γέμιση

  • σοκολάτα
  • μπανάνες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον χυλό ανακατεύοντας όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.

Παίρνουμε λίγο λίγο από τον χυλό και ψήνουμε τις κρέπες μία μία λαδώνοντας ελαφριά ένα τηγάνι αν δεν έχουμε κρεπιέρα.

 Αφού τελειώσουμε με τις κρέπες γεμίζουμε με σοκολάτα, φιστίκι Αιγίνης  και μπανάνες.



Σημειώσεις.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις κρέπες και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Επίσης τον χυλό μπορούμε να τον διατηρήσουμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο και να ετοιμάζουμε κάθε μέρα από λίγες.

Οσο για την γέμιση  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι.

Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε αλμυρές κρέπες αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε στον χυλό λίγο αλάτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο