Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Φέτες ξιφία στο σχαροτήγανο

 


μαγειρεύει η konstanrina Agapiou

Υλικά 

  • ξιφίας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 ντομάτες σε φέτες
  • φέτες σκόρδου
  • καπνιστή πάπρικα
  • μαϊντανός
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Πριν μερικά χρόνια έφαγα ψητούς κολιούς με αυτήν την συνταγή σε ψαροταβέρνα στην Αγία Τριάδα της Θεσσαλονίκης. Από τότε όταν βρω το κατάλληλο ψαράκι την κάνω. Σήμερα βρήκα ωραίες φέτες ξιφία στον ψαρά μου και είπα να τις κάνω έτσι. Γίνεται πεντανόστιμο φαγητό και το ψάρι παραμένει ζουμερό.

Βάζουμε τις φέτες του ψαριού στο σχαροτήγανο να ψηθούν αφού τις αλατοπιπερώσουμε και τις λαδώσουμε ελαφρώς. Βάζουμε και 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες. 



Μόλις ψηθεί το ψάρι μας, το βγάζουμε σε πιατελίτσα (τις πιπεριές όμως τις αφήνουμε ). 

Ρίχνουμε στο σχαροτήγανο λίγο ελαιόλαδο και φέτες από 2-3 ντομάτες ώριμες. 



Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , φετάκια σκόρδο όσο μας κάνει κέφι και λίγη καπνιστή πάπρικα, αν έχουμε. 



Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και αφήνουμε για λίγο στην φωτιά μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες, αλλά να μην γίνουν σάλτσα. 

Τέλος ρίχνουμε τις ντοματοπιπεριές πάνω στις φέτες το ψάρι, λίγη ρίγανη και σερβίρουμε

Σημείωση : Αυτό το φαγητό μπορούμε να το κάνουμε με διάφορα ψάρια , αρκεί να έχουν σφιχτή σάρκα (όπως σκουμπρί, κολιός, ξιφίας , παλαμίδα κλπ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο