Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με ρυζακι

 


μαγειρεύει η Kiki Rapto

Υλικά 

  • 1 κιλο ντομάτες φρέσκες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο η κανονική συνταγή εγώ έβαλα ελαιόλαδο.
  • 1 κσ ζάχαρη,
  • 1/2 κ γλ κανέλα σε σκόνη,
  • αλάτι 
  • πιπέρι (μερικές νοικοκυρές πρόσθεταν και μπαχάρι τριμένο). Εγώ δεν έβαλα

Για τα σουτζουκάκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες άσπρο ψωμί στυμμένο σε κόκκινο κρασί, εννοείται μόνο ψίχα.
  • χυμό ενός μικρού λεμονιού,
  • 2 κ. σ ελαιόλαδο,
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • κύμινο
  • κανέλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Εκτέλεση

Αφού ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις ζουλάμε να φύγουν τα σπόρια, τις λιώνουμε στον τρίφτη ή οτιδήποτε άλλο σύστημα έχουμε τις βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά κανά μισάωρο και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να χυλώσει.

Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά, και τα πλάθουμε μακρόστενα κυδωνάτα, τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο ελαφρά και με προσοχή και ύστερα τα προσθέτουμε στην έτοιμη σάλτσα για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά.

* Εγώ τα έψησα στον φούρνο

Και σερβίρισμα με ρύζι μπασμάτι και μαύρο μαζί !!

* Τα μπαχαρικά για εμάς είναι κατά βούληση ... Εκεί όμως τα βάζανε πολύ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο