Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Spätzle ή Σπέτσελε (χειροποίητα εύκολα ζυμαρικά)

 .


μαγειρεύει η Kiki Rapto

Υλικά
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι άσπρο
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Κτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ κτυπάμε συγχρόνως με ένα σύρμα.
Θα πάρουμε ένα χυλό, ο οποίος είναι κολλώδης και ελαστικός.
Αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες και ρίχνουμε εκεί το 1/3 από τη ζύμη. ( Εγώ πήρα ένα ειδικό , πολύ πιο εύκολο )



Κρατάμε το σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα και με μια σκληρή σπάτουλα πιέζουμε σέρνοντάς την συγχρόνως, ώστε η ζύμη να βγαίνει σε κορδόνια και αμέσως να πέφτει στο νερό.
Σε 1-2 λεπτά τα κορδόνια της ζύμης θα έχουν ανέβει στην επιφάνεια. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και στο τέλος τα σουρώνουμε.
Μέσα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες.
Αδειάζουμε σε πιάτο και διακοσμούμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κάνουμε στρώσεις με τυρί που λιώνει ενδιάμεσα ή άλλο τυρί που μας αρέσει.
* Εμείς σοτάραμε και λίγο καπνιστή μπριζόλα και κρεμμύδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο