Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Γαλατόπιτα

 


  μαγειρεύει η Eleni Οthonas

 Υλικά

  •  2 λίτρα γάλα
  • 1.5 κρασοπότηρο ψιλό σιμιγδάλι
  • 1.5 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • 13 κ σ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ σ βιτάμ
  • 5 αυγά (τους 3 κρόκους από πιάνω και τα ασπράδια μέσα)
  • 1 βανίλια
  • 3 φύλλα
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση της κρέμας

Βάζουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου, την ζάχαρη και την βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ.

Ανακατεύουμε με καλά τα αυγά (2 ολόκληρα και 3 ασπράδια) και το ξύσμα λεμονιού και τα βάζουμε όλα μαζί στην κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Στρώνουμε τα 3 φύλλα σε μεγάλο ταψί κουζίνας και τα λαδώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω, λίγη κανέλα. 

Χτυπάμε τους κρόκους από τα 3 αυγά και περιχύνουμε από πάνω. 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρέμα και τα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο