μαγειρεύει η Eleni Οthonas
Υλικά
- 2 λίτρα γάλα
- 1.5 κρασοπότηρο ψιλό σιμιγδάλι
- 1.5 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
- 13 κ σ ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ σ βιτάμ
- 5 αυγά (τους 3 κρόκους από πιάνω και τα ασπράδια μέσα)
- 1 βανίλια
- 3 φύλλα
- λίγο λάδι
Εκτέλεση της κρέμας
Βάζουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου, την ζάχαρη και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ.
Ανακατεύουμε με καλά τα αυγά (2 ολόκληρα και 3 ασπράδια) και το ξύσμα λεμονιού και τα βάζουμε όλα μαζί στην κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Στρώνουμε τα 3 φύλλα σε μεγάλο ταψί κουζίνας και τα λαδώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω, λίγη κανέλα.
Χτυπάμε τους κρόκους από τα 3 αυγά και περιχύνουμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρέμα και τα φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου