Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Φανουρόπιτα

 


μαγειρεύει η Kiki Rapto

Υλικά

  • 1 κούπα σπορέλαιο 
  • 1φαριν απ 
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη 
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι 
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 
  • ½ κούπα καρύδι κομμένο μέτριο 
  • ½ κούπα σταφίδα ξανθή 
  • ½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλουμε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. 



Αν την πάρουμε φρέσκια τη χρησιμοποιούμε απευθείας. Χτυπάμε το λάδι μαζί με την άχνη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. 

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).

 Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο (ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40 λεπτά περίπου. 



Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και αν θέλουμε την στολίζουμε! 

Βοήθεια μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο