Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Οφτό κλέφτικο

 


μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά

  • αρνί σε μερίδες με κόκκαλο από ωμοπλάτη
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • δαφνόφυλλα
  • πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 

Σκορπίζουμε και μερικά δαφνόφυλλα και κλείνουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. 

Τις πατάτες τις ψήνουμε χωριστά με λαδάκι, αλατοπίπερο και χυμό  λεμονιού αν θέλουμε.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!

Σημείωση : Το κλέφτικο πήρε το όνομα του από τους κλέφτες που έκλεβαν αρνιά και τα έψηναν σε πρόχειρους φούρνους που έσκαβαν μέσα στη γη, για να κρύψουν την μυρωδιά από το ψήσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο