Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ψωμί με λευκό και κίτρινο αλεύρι

 


μαγειρεύει ο Stelios Kalaitzidis

Υλικά

  • 800 γρ αλεύρι άσπρο
  • 200 γρ αλεύρι κίτρινο
  • 700 ml νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ σ λάδι
  • 1 κ σ ξύδι
  • 1 κ γλ ζάχαρη
  • 2,5-3 κ γλ αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό με την ζάχαρη. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι.

Προσθέτουμε και το νερό με την μαγιά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε όση ώρα χρειαστεί για να φουσκώσει.

Όταν φουσκώσει το ξαναζυμώνουμε και το βάζουμε στο ταψάκι. Αφήνουμε να φουσκώσει και πάλι σκεπασμένο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ,

Όταν ψηθεί το βγάζουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο