Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 250 γρ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

 Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι ν αρχίσει να μαλακώνει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε και τις πένες και κρατάμε λίγο απ το νερό τους.

Μόλις μαλακώσει το σπανάκι προσθέτουμε τα μακαρόνια , λίγο αλάτι  επειδή έχουμε και την φέτα, και το πιπέρι. Στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.

 Μόλις βράσει λίγο το φαγητό με την κρέμα σβήνουμε το μάτι και τρίβουμε την φέτα με το χέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αν είναι πολύ σφικτή η μακαρονάδα μας προσθέτουμε λίγο απ το νερό που βράσαμε τις πένες.

Καλή μας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο