Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Μάφινς με σπανάκι και φέτα

 



μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά 

  • 200 γρ. σπανάκι (κομμένο σε μικρά κομματάκια) 
  • 300 γρ. τυρί φέτα 
  • 300 γρ. αλεύρι 
  • 3 κουτ. γλυκού baking powder (ένα φακελάκι) 
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα) 
  • 80 ml ελαιόλαδο 
  • 300 ml γάλα 
  • τριμμένο τυρί (προαιρετικά) 

Εκτέλεση 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε χαρτάκια για muffin στα φορμάκια ή τα βουτυρώνουμε καλά. 

Κόψτε τη φέτα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. 

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Βάζουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι, δε χρειάζεται πολύ χτύπημα. Η ζύμη είναι αρκετά ρευστή. 

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, ρίχνουμε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί από πάνω πριν τα βάλουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο