Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Μπιφτέκια από γλυκοπατάτες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 3 γλυκοπατάτες
  • 2 αυγά
  • 3 κ σ ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • μαϊντανός
  • δυόσμος

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες στον ψιλό τρίφτη. Αναμειγνύουμε προσθέτοντας τα αυγά, αλατοπίπερο, 3 κ σ ελαιόλαδο και τελευταία την φρυγανιά. 

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον  για να σφίξει το μείγμα.



Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 



Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Eγιναν 15 μπιφτέκια.`   

Σερβίρουμε με σαλάτα ή με δροσερό γιαούρτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο