Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Σούπα με κόκκινες φακές

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 πακετάκι κόκκινες φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό (προαιρετικό)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από λίγο προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο ή κομμένο σε λεπτές φέτες.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα κι αυτά. Αφού σοταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί, αν το χρησιμοποιήσουμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις φακές και ανακατεύουμε. Σειρά έχουν οι ντομάτες λιωμένες στο μούλτι και βάζουμε τόσο ζεστό νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα μας.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο ωμό λάδι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο