Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Χοιρινή μπριζόλα με αρακά

 


μαγειρεύει ο Mitas Xristos

Υλικά

  • 1 χοιρινή μπριζόλα
  • λίγο κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • πατάτες
  • αρακάς
  • 1-καρότο
  • άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι
  • λάδι
  • λεμόνι
  • πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις πατάτες ώσπου να ροδίσουν και τα δυο. Σειρά έχουν ο αρακάς, τα καρότα, ο άνηθος αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά και χαμηλώνουμε την ένταση. Βράζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά τα υλικά, να μην λιώσουν.

Σε ένα τηγάνι ψήνουμε την μπριζόλα και σβήνουμε με κρασί. Φτιάχνουμε την σάλτσα ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού.

Σερβίρουμε τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε την μπριζόλα. Γαρνίρουμε με το μείγμα του γιαουρτιού.

Καλή μας όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο