Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αλμυρά ταρτάκια

 


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά για 12 ταρτάκια 

Για την ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 125 γρ βούτυρο φρέσκο Κερκύρας 
  • 1 αυγό 
  • 3 κουτ σούπας νερό 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • κάρδαμο (προαιρετικά για άρωμα και γεύση) 

Για την γέμιση

  • 200 γρ φέτα λιωμένη καλά με το πιρούνι 
  • 200 γρ κρέμα τυριού 
  • ρίγανη 
  • ελιές 

Για την διακόσμηση

  • ντοματίνια 
  • μαϊντανός 
  • αγγούρι 
  • καρότα

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο κομματάκια και το αναμειγνύουμε μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κάρδαμο και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό προσθέτουμε το αυγό και το νερό συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. 

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα. Αφού περάσει η μια ώρα κόβουμε κομματάκια και κάνουμε μπαλίτσες

Πλάθουμε μέσα στις ταρτιέρες, αφού πριν τις λαδώσουμε με ένα πινελάκι (ατομικές ή ότι άλλο έχετε).  Μην ξεχάσετε να κάνετε τρυπούλες με ένα πιρούνι πριν το ψήσιμο!  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά !

Αφού βγουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και φτιάχνουμε ότι γέμιση μας αρέσει .

Εγώ έβαλα κρέμα και φέτα τυρί, ελιές κομμένες, ρίγανη, πιπέρι. Τα γέμισα με ένα κουταλάκι και μετά τα στόλισα! 



Καλή επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο