μαγειρεύει η Martha Anastassoglou
Υλικά
- 2 κιλά κρεμμυδάκια (αν σας αρέσει το στιφάδο την επομένη μέρα με μία μακαρονάδα τα κρεμμυδάκια είναι υπέροχα βάζετε παραπάνω.)
- χταποδάκια
- 11/2 φλιτζάνι λάδι
- κονκασέ
- 1 κουτάκι πελτέ
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 1 σφηνάκι ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια καλά και τα ζεματάμε.
Μετά αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε και μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσουμε την επομένη μέρα.
Τα χταποδάκια αφού καθαριστούν και κοπούν σε μικρά κομματάκια τα βράζουμε αρκετά να μαλακώσουν.
Και αυτά μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγουμένη. Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε αρκετά τα κρεμμυδάκια μέχρι να καραμελώσουν.
Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και βάζουμε τα χταποδάκια κάνοντας το ίδιο. Προσπαθώντας να πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το κονκασέ και ένα κουτάκι πελτέ διαλυμένο σε μπόλικο νερό 3-4 φύλλα δάφνης , το ξύδι, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά.
Όταν αρχίζουν να τρυπιούνται με το πιρούνι ρίχνουμε και τα κρεμμύδια να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου