Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Παστίτσιο με κιμά σόγιας

 


μαγειρεύει η  Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
Για τον κιμά
  • 1 πακέτο κιμάς σόγιας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
  • λάδι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 12 κ σ αλεύρι γοχ
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά τους κρόκους
  • φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Από βραδύς μουσκεύουμε την σόγια σε μπόλικο νερό.
Το πρωί την στύβουμε να φύγει η υγρασία. 



Από δω και πέρα την μαγειρεύουμε όπως τον κανονικό κιμά.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την σόγια, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε τον βρασμό  μέχρι να μαγειρευτούν τα υλικά.
Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα μισά και λίγα παραπάνω από τα μακαρόνια και καλύπτουμε με τον κιμά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα,
Τότε βάζουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού πήξει προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους.
Ξαναβάζουμε στο μάτι και προσθέτουμε και την φέτα τριμμένη με το χέρι. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε τα μακαρόνια μας. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά από πάνω,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο