μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- κριθαράκι μέτριο
- ζυγούρι
- σάλτσα ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα κανέλα
Για το σερβίρισμα
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας μια ώρα μόνο του με νερό και μετά προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά το βράσιμο για δύο ώρες ακόμα.
Κατόπιν βάζουμε στη γάστρα το κρέας με λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μια τσιμπιά κανέλα,.
Το ψήνουμε σαράντα λεπτά, σε ζεστό φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς. Κατόπιν βγάζουμε το κρέας και προσθέτουμε στη γάστρα το κριθαράκι σε αναλογία 1:3 με το νερό.
Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ψήνουμε στο φούρνο είκοσι λεπτά, προσθέτουμε το κρέας και ψήνουμε αλλά δέκα λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε πέντε λεπτά και το βγάζουμε.
Σερβίρουμε μετά από δέκα λεπτά, να ξεκουραστεί λίγο το φαγάκι στη γάστρα.
Στο σερβίρισμα τυράκι τριμμένο.
Έγινε τέλειο.
Σημείωση : Δεν έβαλα, λάδι, έβγαλε λίπος το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου