μαγειρεύει η Nikoletta Fragoulidou
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ γιαούρτι (εγώ βάζω πρόβειο)
- 30 ml ελαιόλαδο
- 50 ml χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν δεν ζυμώνεται
- 5 γρ μπέικιν
- 10 γρ μαγιά σκόνη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά ανοίγουμε σε μπαλάκια και φτιάχνουμε μικρά πιτάκια με τον πλάστη
Τα γυρνάμε 2-3 φορές για να ροδίσουν, προσέχοντας να μην καούν, ψήνοντας σε χαμηλή φωτιά.
Σημειώσεις ΅: Δεν βάζω αλάτι στη ζύμη γιατί συνήθως είναι αλμυρά όσα προσθέτω από πάνω αλλά μάλλον θα ήθελε λίγο αλάτι και στη ζύμη
Στην φωτό στον τίτλο η γέμιση είναι ψητή κολοκύθα και γιαούρτι
Εδώ μια παραλλαγή : με κιμά, ντομάτα και καλαμπόκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου