Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Πίτες - ψωμάκια στο τηγάνι

 


μαγειρεύει η Nikoletta Fragoulidou

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 100 γρ γιαούρτι (εγώ βάζω πρόβειο)
  • 30 ml ελαιόλαδο 
  • 50 ml χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν δεν ζυμώνεται 
  • 5 γρ μπέικιν 
  • 10 γρ μαγιά σκόνη

Εκτέλεση 

Ζυμώνουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά ανοίγουμε σε μπαλάκια και φτιάχνουμε μικρά πιτάκια με τον πλάστη


Ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι (εγώ χρησιμοποιώ μαντεμένιο τηγάνι, ίσως χρειάζεται αντικολλητικό)



Τα γυρνάμε 2-3 φορές για να ροδίσουν, προσέχοντας να μην καούν, ψήνοντας σε χαμηλή φωτιά. 


Σημειώσεις ΅: Δεν βάζω αλάτι στη ζύμη γιατί συνήθως είναι αλμυρά όσα προσθέτω από πάνω αλλά μάλλον θα ήθελε λίγο αλάτι και στη ζύμη

Στην φωτό στον τίτλο η γέμιση είναι ψητή κολοκύθα και γιαούρτι

Εδώ μια παραλλαγή : με κιμά, ντομάτα και καλαμπόκι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο