μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- φασόλια γίγαντες
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- καρότα
- ντομάτες
- μαϊντανός
- λιαστές ντομάτες
- λάδι
- φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια. Το πρωί τα βράζουμε μαζί με τα καρότα.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες τριμμένες, τις λιαστές, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Αφού βράσουν τα αδειάζουμε στα φασόλια και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι πολύ στεγνό το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου