Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Τυροπιτάκια

 


μαγειρεύει η Anna Mkhitaryan

Υλικά

  • 300 γρ φέτα
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κ σ ρίγανη
  • 1 κ σ δυόσμος
  • 120 γρ φύλλα κρούστας για πίτα

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ρίγανη, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε από τη μεγάλη πλευρά λωρίδες περίπου 5 εκ.

Βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια.

Ανακατεύουμε σε μια κούπα 20 γρ. αλεύρι με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μια κόλλα για τα φύλλα μας.

Στο τελευταίο κομμάτι του φύλλου απλώνουμε την κόλλα, κλείνουμε το τυροπιτάκι και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τυροπιτάκια.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο.

Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Εναλλακτικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με δυόσμο.

Η συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο