Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

 




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

Για την γέμιση

  • 2-3 μικρά κολοκυθάκια ή πορτοκαλί κολοκύθα για πίτες τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 πακέτο σταφίδες
  • 200 γρ περίπου καρύδια χοντροκομμένα
  • κανέλλα
  • ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και το στρώνουμε στο ταψί. Με ένα πινέλο λαδώνουμε πολύ λίγο .

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. Προσθέτουμε τόση ζάχαρη όσο γλυκιά την θέλουμε. Προσοχή μόνο επειδή και οι σταφίδες είναι γλυκιές.

Αδειάζουμε την γέμιση  πάνω στο φύλλο και στρώνουμε το μείγμα.



Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο . Λαδώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια χαράζοντας την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φύλλο.

Όταν κρυώσει την κόβουμε. 

Για το σερβίρισμα κανελλοαχνίζουμε και απολαμβάνουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο