Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Γίγαντες στον φούρνο με κρασάτη σάλτσα μουστάρδας και ελιές

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 500 γρ γίγαντες
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτ ελιές μαύρες η πράσινες η και από τις δυο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 2 γεμάτες κ σ μουστάρδα
  • 2 φλιτ από το νερό που έβρασαν οι γίγαντες
  • 1 πιπεριά κόκκινη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από βραδύς. Το πρωί τους βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

Σουρώνουμε και κρατάμε από το νερό που έβρασαν τα φασόλια.

Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι  και το κρασί. Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε 2 φλιτ  από το ζουμί που κρατήσαμε και τους γίγαντες και μετά από λίγα λεπτά αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψί. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πιάσουν λίγη κρούστα.



Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

 Συνεχίζουμε για 10-15 λεπτά το ψήσιμο και σερβίρουμε.



Ψιλοκόβουμε μια κόκκινη πιπεριά για την γεύση και το χρώμα και απολαμβάνουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο