Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη!

  


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά για 8-10 κομμάτια 

  • 4 μεγάλα μήλα 
  • 100 γρ μέλι 
  • 2 κ.γ. κανέλα 
  • 100 ml χυμό πορτοκάλι ή μήλο 
  • 150 ml ελαιόλαδο 
  • 3 κ.γ. baking powder 
  • 2 φλ του τσαγιού αλεύρι 
  • 1 φλ του τσαγιού σταφίδες μαύρες 
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κυδωνάτα και μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα, τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.



Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη κανέλα, το ελαιόλαδο, την βανίλια, το baking powder, τις σταφίδες και σταδιακά το αλεύρι. Θα έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη. 



Σε μία φόρμα με διάμετρο 25 εκ. στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο ή ένα ταψί, τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο κομμένη στο ίδιο μέγεθος. 

Απλώνουμε τα μήλα στην σειρά και περιχύνουμε με ό,τι απέμεινε στο τηγάνι από το μέλι

Απλώνουμε απαλά από πάνω την ζύμη να πάει παντού και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να ισιώσει όσο γίνεται. Προσέχουμε να μην πιέσουμε πολύ για να μην χαλάσει η σειρά των μήλων από κάτω 





Βάζουμε το ταψί στον ήδη προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου. 

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή πιατέλας. 

Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα και καλή απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο