Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Κολοκυθόσουπα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους 
  • 3 - 4 πατάτες 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • ½ κ. γλ. γλυκιά πάπρικα 
  • ½ κ.γλ. καστανή ζάχαρη 
  • 1 πρέζα κύμινο 
  • 350 γρ, ζωμό λαχανικών ή νερό 
  • στραγγιστό γιαούρτι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και την κολοκύθα. 



Σοτάρουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για μισή περίπου ώρα και ανακατεύουμε 2 – 3 φορές. 



Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και χτυπάμε σε μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ ή λιώνουμε με πιρούνι


Σερβίρουμε, προσθέτοντας 1 κ.σ. γιαούρτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο