μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 3 - 4 πατάτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γλ. καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα κύμινο
- 350 γρ, ζωμό λαχανικών ή νερό
- στραγγιστό γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και την κολοκύθα.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για μισή περίπου ώρα και ανακατεύουμε 2 – 3 φορές.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και χτυπάμε σε μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ ή λιώνουμε με πιρούνι
.
Σερβίρουμε, προσθέτοντας 1 κ.σ. γιαούρτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου