Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Κούπες

 



μαγειρεύει η Κυριακή  Πετρίδου

Υλικά για την ζύμη

  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κ γλ κανέλα
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 2 κ σ αλάτι
  • 1/2 κ γλ πιπέρι
  • 2 κ σ αλεύρι
  • χυμό από τον μαγειρεμένο κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι πατάτα πουρέ

Για την γέμιση

  • 8 κ σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μανιτάρια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ γλ κανέλα
  • 1 ζωμός διαλυμένος σε 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πλιγούρι. βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ σ ελαιόλαδο, 4 φλιτζάνια νερό, 2 κ γλ κανέλα, 2 κ σ αλάτι, 1/2 κ γλ πιπέρι.

Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε 2 φλιτζάνια πλιγούρι και ανακατεύουμε 1-2 φορές χαμηλώνοντας την φωτιά.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα αφήνουμε να για ακόμη 5 λεπτά ν απορροφήσει το νερό. τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 8 κ σ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά..

Προσθέτουμε το πιπέρι, 1 κ γλ αλάτι, 1 κ γλ κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τον ζωμό διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει καλά και να μείνει μόνο λίγο ζουμί στον κιμά μας.

Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.. Όταν μαραθεί ο μαϊντανός τότε ο κιμάς είναι έτοιμος.

Στραγγίζουμε τον χυμό από τον κιμά και τον κρατάμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε την ζύμη προσθέτοντας το μαγειρεμένο πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ με 2 κ σ αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι πατάτα πουρέ, τον χυμό από τον κιμά και 2 κ σ ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά έως ότου σχηματίσουμε μια ζύμη που να μην θρυμματίζεται. Βρέχουμε τα χέρια μας συχνά ενώ ζυμώνουμε.

Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε αρχικά σε μπαλάκι και με το δάχτυλο βρεγμένο σε νερό, πλάθουμε την ζύμη, ώστε να γίνει κυλινδρική με λεπτές πλευρές χωρίς να σπάσουν.

Γεμίζουμε το κενό από μέσα με την γέμιση, κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας τις σε μύτη, ενώ βρέχουμε συνεχώς το δάχτυλό μας.

Τηγανίζουμε τις κούπες λίγες λίγες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τις απολαμβάνουμε ζεστές με άφθονο λεμόνι.!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο