Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Κοτόπουλο με σάλτσα Teriyaki

 


μαγειρεύει η Μαρία  Παπά

Υλικά

Για την σάλτσα Teriyaki

  • 250 ml. ζωμός κοτόπουλου
  • 80 ml. σόγια σος
  • 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 55 γρ. μηλόξυδο

Για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κόκκινη 
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι Jasmine ή Basmati
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε για 20-25 λεπτά.

Μόλις η ποσότητα του υγρού μειωθεί περίπου στο 1/3, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.

Βάζουμε ένα wok (ή ένα αντικολλητικό τηγάνι) πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα που φτιάξαμε προηγουμένως και αφήνουμε για λίγα λεπτά, προκειμένου να βράσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ, πρώτα το ρύζι, ύστερα το κοτόπουλο και περιχύνουμε με όση σάλτσα έχει περισσέψει.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το καβουρδισμένο σουσάμι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο