Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Σούπα με σολομό, πράσα και πατάτες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 700 γρ πατάτες σε κύβους
  • 2 μεγάλα πράσα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ φιλέτο σολομού
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών η νερό
  • 300 γρ γάλα ζεστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ σ ελαιόλαδο
  • άνηθος προαιρετικός

Εκτέλεση

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμύδια πρώτα και προσθέτουμε τα πράσα και ύστερα τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, ότι χρησιμοποιήσουμε.

Αφού βράσουν για 6-7 λεπτά προσθέτουμε τα φιλέτα του σολομού ολόκληρα και συνεχίζουμε τον βρασμό.

Μετά από λίγο δοκιμάζουμε αν έβρασε ο σολομός και τον βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει οι πατάτες και τα λαχανικά.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά μαζί με το ζεστό γάλα.

Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και περιμένουμε να πάρει μια βράση. 

Αφαιρούμε την πέτσα από τα φιλέτα του σολομού και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε και τον σολομό να βράση για 2-3 λεπτά με την σούπα και σβήνουμε το μάτι. 

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια νόστιμη σούπα.

Σημείωση : Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άνηθο προσθέτουμε λίγο στο βράσιμο και λίγο ωμό στο σερβίρισμα. Δεν έβαλα επειδή δεν  μ αρέσει καθόλου.

Ο σολομός γι αυτήν την ποσότητα ήρθε κάπως μπόλικος. Την επόμενη φορά ή θα προσθέσω κι άλλες πατάτες και πράσα ή θ αφαιρέσω λίγο σολομό.

Η συνταγή είναι από την Φιλανδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο