Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Μπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούς

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 30 γρ. (2½ κ σ) λάδι καρύδας
  • 65 γρ. (περίπου 3 κ σ) ταχίνι
  • 45 γρ. (2 γεμάτες κ. σ) μέλι
  • 260 γρ. (περίπου 3 κούπες) νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ. (3½ κ. σ) κακάο σε σκόνη
  • 65 γρ. (1/2 κούπα) ανάμεικτοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια κ.ά.), ελαφρώς κοπανισμένoι , σουσάμι, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι  καρύδας,  ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι (περίπου 20 x 20 εκ.). Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια πιέζοντάς το και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξει και να κόβεται. 

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι και ηλιόσπορους.


Κόβουμε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε. Τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις διατηρούμε σε μέρος χωρίς ζέστη και υγρασία.


Σημείωση:  η συνταγή έλεγε για λάδι καρύδας, αλλά επειδή δεν είχα τα γυαλιά μου μαζί πήρα και έβαλα γάλα καρύδας!!!
Έγιναν πολύ νόστιμες, απλά έγιναν ελαφρώς μαλακές.
Έφτιαξα  την διπλάσια δόση και βγήκαν 30 μπάρες!!
Επίσης, να σας πω πως οι μπάρες είναι ΧΩΡΙΣ γλουτένη!!!
Αν δεν βρίσκουμε λάδι καρύδας μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο