μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 30 γρ. (2½ κ σ) λάδι καρύδας
- 65 γρ. (περίπου 3 κ σ) ταχίνι
- 45 γρ. (2 γεμάτες κ. σ) μέλι
- 260 γρ. (περίπου 3 κούπες) νιφάδες βρώμης
- 30 γρ. (3½ κ. σ) κακάο σε σκόνη
- 65 γρ. (1/2 κούπα) ανάμεικτοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια κ.ά.), ελαφρώς κοπανισμένoι , σουσάμι, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι (περίπου 20 x 20 εκ.). Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια πιέζοντάς το και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξει και να κόβεται.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι και ηλιόσπορους.
Κόβουμε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε. Τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις διατηρούμε σε μέρος χωρίς ζέστη και υγρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου