Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικο σελινάτο της Μυτιλήνης

 





μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 ½ κιλό σέλινο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια (μόνο τον χυμό)
  • λίγο κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε (σε 2 ή 3 κομμάτια). Έπειτα τα βράζουμε για λίγο στη κατσαρόλα για να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας. Όταν ροδίσει καλά βάζουμε και το σέλινο.

Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι το αυγοκόβουμε. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο