Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Μοσχάρι με ξινό τραχανά

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • μοσχαρίσιες στηθοπλευρές
  • τραχανάς ξινός 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού ή αυγολέμονο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει πολύ και αλατοπιπερωνουμε Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει και να βγει το λίπος στην επιφάνεια. . 

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο από το λίπος του κρέατος, τον τραχανά και κατόπιν προσθέτουμε ζωμό και το κρέας που έχουμε βράσει. 

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Σε δέκα λεπτά περίπου είναι έτοιμο.  

Σερβίρουμε με λεμόνι και αλατοπίπερο ή αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε αυγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο