Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Μπισκοτάκια βρώμης υγιεινά με στέβια

 


μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 220 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 20 γρ κρυσταλλική στέβια
  • 1 κουτάλι σούπας baking powder
  • 100 γρ βρώμη αλεσμένη
  • 2 κ σ αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 2 κ σ μαύρη σταφίδα
  • κακάο άγλυκο και βανίλια προαιρετικά

Εκτέλεση

Έβαλα τα αυγά μες στο multi, το γιαούρτι, το  ελαιόλαδο, την στέβια, το  baking powder και τα βρόντηξα όλα μαζί. 

Μετά έριξα και 1την  αλεσμένη βρώμη, και τα έδωσα άλλη μία βόλτα, μετά πρόσθεσα  το  αμύγδαλο και την  σταφίδα αυτή την μαύρη τη μικρή την πονηρή, βοστίτσα λέει ότι τη λένε. 

Το ανακάτεψα απλώς με το κουτάλι, το άφησα να ξεκουραστεί κάνα δεκάλεπτο να πάρει να φουσκώνει η βρώμη.




Μετά με το κουτάλι πήρα ζύμη και την έβαλα σε λαδόκολλα ,σε προθερμασμένο φούρνο 12-15 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς. 

Δεν είναι τραγανά αλλά νόστιμα και χορταστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο