Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Αγριογούρουνο στιφάδο

 


 μαγειρεύει η Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά

  • 2 κιλά  αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο 
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκάρια 
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια 
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 3 φύλλα δάφνης 
  •  1 κ γλ κύμινο
  • κόκκοι πιπεριού πολύχρωμοι 
  • 400 ml κρασί κόκκινο 
  • 50 ml κονιάκ 
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • 5 καραφάκια γαρύφαλλα
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες  ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το κρέας , μικρά κομμάτια για να ψηθούν συντομότερα

Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρασί, το κονιάκ , τα μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια , το σκόρδο , τη δάφνη , το κύμινο , τα γαρύφαλλα, τον χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια.

Και μαρινάρουμε για 12 ώρες στο ψυγείο , αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη


Βάζουμε τα κοκκάρια σε λεκάνη και ρίχνουμε καυτό νερό . Τα αφήνουνε για 12 ώρες και αυτά .

Την άλλη μέρα το πρωί ξεφλουδίζονται εύκολα .



Το πρωί αφαιρούμε τα κομμάτια από το κρέας . Αφού φύγουν τα υγρά αλευρώνουμε και σε πλασοτέ κατσαρόλα τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.


Σβήνουμε με το υγρό από την μαρινάδα .



Μετά ρίχνουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη , το μέλι και σιγοβράζουμε περίπου για 31/2 ώρες .




Μια ώρα πριν το τέλος ρίχνουμε και τα κοκκάρια .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο