μαγειρεύει η Ελένη Κοσμοπούλου
Υλικά
- 2 κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο
- 2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκάρια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ γλ κύμινο
- κόκκοι πιπεριού πολύχρωμοι
- 400 ml κρασί κόκκινο
- 50 ml κονιάκ
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 καραφάκια γαρύφαλλα
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 2 κ. σ. πελτέ
- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας , μικρά κομμάτια για να ψηθούν συντομότερα
Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρασί, το κονιάκ , τα μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια , το σκόρδο , τη δάφνη , το κύμινο , τα γαρύφαλλα, τον χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια.
Και μαρινάρουμε για 12 ώρες στο ψυγείο , αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη
Βάζουμε τα κοκκάρια σε λεκάνη και ρίχνουμε καυτό νερό . Τα αφήνουνε για 12 ώρες και αυτά .
Την άλλη μέρα το πρωί ξεφλουδίζονται εύκολα .
Το πρωί αφαιρούμε τα κομμάτια από το κρέας . Αφού φύγουν τα υγρά αλευρώνουμε και σε πλασοτέ κατσαρόλα τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Μετά ρίχνουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη , το μέλι και σιγοβράζουμε περίπου για 31/2 ώρες .
Μια ώρα πριν το τέλος ρίχνουμε και τα κοκκάρια .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου