Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Λαχανοντολμάς τούρτα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • 1 κιλό κιμάς 2 κρεμμύδια
  • άνηθος
  • μαιντανός
  • 1 φλτ ρύζι
  • λίγη ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καρότο
  • λάδι
  • αυγολέμονο
  • κορνφλάουρ

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε  το λάχανο και στρώνουμε σε ένα ταψί με καπάκι όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με λάχανο φύλλα. 

Έχουμε  ετοιμάσει την κλασσική γέμιση με τα υλικά της συνταγής. 

 Χωρίζουμε  τη γέμιση στα τρία . Στρώνουμε την πρώτη δόση στο ταψί με τα φύλλα, καλύπτουμε με λάχανο, βάζουμε πάλι γέμιση, λάχανο, γέμιση και τελειώνουμε σκεπάζοντας την επιφάνεια με λάχανο. Σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα να σφραγίσουν τη γέμιση όπως κάνουμε στις πίτες. 


Ρίχνουμε λίγο λάδι, ένα ποτήρι νερό, αλάτι πιπέρι, βάζουμε πάνω ένα πιάτο και σκεπάζουμε με το καπάκι. 

Αν δεν έχουμε καπάκι βάζουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη θέση περίπου δύο ώρες. Κατόπιν με τον ζωμό που τον γυρίζουμε προσεκτικά σε κατσαρολάκι, φτιάχνουμε  αυγολέμονο και το δένουμε με κορνφλάουρ. 



Γυρίζουμε τον ντολμά σε πιατέλα όπως βγάζουμε το κέικ.



Ρίχνουμε από πάνω το αυγολέμονο λίγο άνηθο κι ένα μικρό σχέδια κι με άνηθο και κόκκινη πιπεριά έτσι για την τσαχπινιά 


κι έτοιμο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο