Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πατάτες ντοφινουάζ

 


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά

  • πατάτες πολύ ψιλοκομμένες στο μαντολίνο σαν τσιπς
  • κρέμες γάλακτος
  • μοσχοκάρυδο 
  • σκόρδο
  • βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε το σκόρδο και το αλείφουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο. 

Κάνουμε 4-5 στρώσεις πατάτας με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο στις κρέμες γάλακτος. 

Η ποσότητα της κρέμας εξαρτάται απ' το μέγεθος του ταψιού. Πρέπει η κρέμα να καλύπτει τις πατάτες ώστε να βράσουν μέσα σε αυτή. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα και να ροδίσουν. Οι πατάτες πρέπει να πλυθούν ολόκληρες και να ακουστούν καλά.

 Ώστε όταν κοπούν να μην έχουν καθόλου υγρασία. Δεν πλένουμε τα τσιπς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο