μαγειρεύει η Eleni Kariofilli
Υλικά
- πατάτες πολύ ψιλοκομμένες στο μαντολίνο σαν τσιπς
- κρέμες γάλακτος
- μοσχοκάρυδο
- σκόρδο
- βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το σκόρδο και το αλείφουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο.
Κάνουμε 4-5 στρώσεις πατάτας με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο στις κρέμες γάλακτος.
Η ποσότητα της κρέμας εξαρτάται απ' το μέγεθος του ταψιού. Πρέπει η κρέμα να καλύπτει τις πατάτες ώστε να βράσουν μέσα σε αυτή.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα και να ροδίσουν. Οι πατάτες πρέπει να πλυθούν ολόκληρες και να ακουστούν καλά.
Ώστε όταν κοπούν να μην έχουν καθόλου υγρασία. Δεν πλένουμε τα τσιπς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου