Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Κανταΐφι


 μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 300γρ καρύδια ή αμύγδαλα
  • 2 κ. σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.  γλ σκόνη κανέλλα
  • 1/2 κ. γλ  σκόνη γαρύφαλλο 
  • 250γρ φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 χοντρή φέτα λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας 

Εκτέλεση

 Αλέθουμε τα καρύδια έτσι ώστε να είναι αρκετά χοντροκομμένα, προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά. 

Παίρνουμε το μισό κανταΐφι(το άλλο το αφήνουμε στη σακούλα για να μη ξεραθεί) και το ανοίγουμε καλά με τα χέρια. 

Το χωρίζουμε σε λωρίδες βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά από τα καρύδια. 



Τυλίγουμε ρολό και το τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. 

Το βούτυρο που περισσεύει το αλείφουμε από πάνω και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 



Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο για να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα υλικά που γράφουμε.

Το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με μια κουτάλα στο κρύο κανταΐφι. 

Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο