Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κέικ Χριστουγέννων

 


μαγειρεύει η Βαρβάρα  

Υλικά

  • 1 φλ τσαγιού βούτυρο
  • 2 1/2  φλ τσαγιού αλεύρι γοχ
  • 2 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ τσαγιού σταφίδες
  • 1/4 φλ τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα ασπρισμένα
  • 1/4 φλ τσαγιού καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ τσαγιού γάλα
  • 5 αυγά
  • 3 κ γλυκού μπεικιν -παουντερ 
  • 2-3 βανίλιες
  • 1/2 κ γλ σόδα
  • κονιάκ
  • 2 φλ τσαγιού γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ την βανίλια και τα γλυκά του κουταλιού (χρησιμοποιούμε ότι γλυκά έχουμε και θέλουμε αφού τα στραγγίσουμε από το σιρόπι τους).

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Ρίχνουμε το γάλα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.

Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν.

Εν τω μεταξύ έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ξεκολλάει από το ταψί. Όταν κρυώσει το ραντίζουμε με κονιάκ.

Την επόμενη μέρα το ξαναραντίζουμε .

Αυτό γίνεται για όσες μέρες θέλουμε και το κρατάμε σκεπασμένο για να κρατήσει τα αρώματα του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο