Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Αρμυρό κέικ με σπανάκι

μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 300 γρ καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο σπανάκι
  • 4-5 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 180 γρ αλεύρι γοχ
  • 200 γρ φέτα
  • 120 γρ λάδι
  • 150 γρ μοτσαρέλα ή κεφαλοτύρι (χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι επειδή μ αρέσει πολύ)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα μαραίνουμε πολύ καλά. 

Μόλις μαραθούν τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους και τα πιέζουμε και λίγο με μια σπάτουλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, και τα χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν-πάουντερ, το  αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. 

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. 

Σειρά έχει η φέτα και η μισή μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα η ταψάκια. 

Από πάνω βάζουμε και την υπόλοιπη μοτσαρέλα ή το κεφαλοτύρι


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. 

Αφήνουμε να κρυώσει  λίγο και το κόβουμε.

Σημείωση : η συνταγή είναι από την Ντίνα Νικολάου και προτείνει να το φτιάξουμε και με ψημένα παντζάρια. 

Οπότε την επόμενη φορά θα έχουμε ένα κατακόκκινο κέικ!!!

Καλή μας όρεξη!!!!!












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο