Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ροξάκια

 


μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά 

Υλικά για την πρώτη ζύμη

  • ½  ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
  • ½ ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1  φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  •  750γραμ αλεύρι

Για την δεύτερη ζύμη 

  • κανέλα 
  • γαρύφαλλο
  • 1 κ σ κοφτή κακάο
  • λίγο κονιάκ
  • χοντροκοπανισμένα καρύδια

Για το σιρόπι

  • 2 ½  ποτήρια νερό

  • 2 ½ ποτήρια  ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά για την πρώτη ζύμη. Προσέχουμε να μην γίνει σφικτή η ζύμη. Στη συνέχεια χωρίζουμε λίγη από τη ζύμη και προσθέτουμε τα υλικά για την δεύτερη ζύμη 

 Αφού τα πλάσουμε τα ροξάκια βάζουμε και ένα μπαλάκι από το σκούρο μίγμα. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

Να είναι σε απόσταση όχι κοντά. Ψήνουμε σε κανονική θερμοκρασία. Προσοχή μην ψηθούν πολύ. 

Τώρα το σιρόπι.. Το σιρόπι να είναι κρύο τα ροξάκια ζεστά. Τα βουτάμε στο σιρόπι και επιμένουμε να πιούν αρκετό. 

Εάν δεν πιούν αρκετό δεν γίνονται καλά. Γίνονται σαν τσουρεκάκια. Επιμένετε στο σιρόπιασμα.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο