Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Γλώσσα μοσχαρίσια στιφάδο

 


μαγειρεύει η Martha Αnastassoglou

Υλικά

  • 1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά ή χτένι, σε κομμάτια η γλώσσα μοσχαρίσια (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας την καθαρίσει)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδο (κοκκάρια)
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • μερικούς κόκκους πιπέρι ολόκληρους
  • λίγο τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση μπαμ και κάτω

Ετοιμάζετε τα κρεμμύδια (Μπορείτε και από την προηγούμενη) 

Βάζετε νερό να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τα κοκκάρια. Τα αφήνετε αρκετά μέσα στο νερό να βράσουν και μετά τα στραγγίζετε. 

Όταν κρυώσουν τα καθαρίζετε με ευκολία και χωρίς δάκρυα. 

Τα αφήνετε να στραγγίσουν όλο το βράδυ.

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό του στην άκρη.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα στρογγυλά κρεμμυδάκια. 

Σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και σοτάρετε λίγο ακόμα. 

Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, πιπέρια, δάφνη) τα γυρίζετε λίγο μαζί με τα κρεμμύδια να μυρίσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με το υπόλοιπο λάδι. 

Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και σβήνετε το φαγητό με το ξίδι και το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε τη ντομάτα, ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία πλούσια σάλτσα.

Το υπόλοιπο την επόμενη μέρα σερβίρεται υπέροχα με σπαγγέτι

Καλή όρεξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο