Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Καριόκες

 


μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

  • 225 γρ. κέικ ή μπισκότα ή μελομακάρονα ή ότι γλυκάκι προτιμάμε
  • 75 γρ βούτυρο
  • 100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 25 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
  • 1/2 σφηνάκι ποτό (Grand marnier)
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 60 ml γάλα (αν χρησιμοποιήσουμε μπισκότα)
  • 350 γρ. μαύρη κουβερτούρα.
  • 1/4 κούπα σιρόπι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο με το υποβρύχιο.

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά . Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου και όλα τα υγρά . Ομογενοποιούμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 3 ράβδους που τις τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη , τις οποίες αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3-5 ώρες.

Μετά τις κόβουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τις βουτάμε σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα με την μέθοδο του μπεν μαρί. Προτιμώ αυτήν που έχει περισσότερο κακάο.



Πασπαλίζουμε με τρίμμα από καρύδια ή τοποθετούμε ότι άλλο επιθυμούμε, ακόμη κι ένα τίποτε.

Η γεύση καταπληκτική!

Σημειώσεις 

 Η συνταγή η αρχική, χρησιμοποιεί παντεσπάνι. Δυστυχώς έχω χαλάσει τις διπλωματικές μου σχέση μαζί του. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πετύχω. Αλλά εσείς πάλι μην απογοητευτείτε. Χρησιμοποιήστε το ελεύθερα.

Πολλοί βάζουν ότι τους περισσέψει ή είναι ξεχασμένο στην κατάψυξη, όπως για παράδειγμα το τσουρέκι. Αν το επιλέξετε θα σας συμβούλευα να προσέξετε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε.

Την  σοκολάτα που περισσεύει αν θέλουμε την κάνουμε σοκολατάκια με φουντούκι καραμελωμένο. Μια απλή πρόταση.

Αυτά από εμέ. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση φίλοι και φίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο