Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Κοτόπουλο με γέμιση Χριστουγεννιάτικη και γλυκοπατάτες

 


μαγειρεύει η Caterina Caterinaki

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 2 κιλά
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • jack daniels 
  • κόκκινη πάπρικα

Υλικά για την γέμιση

  • 250 γραμ κιμά από μοσχάρι 
  • 250 γραμ χοιρινός κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λιωμένο σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • λίγα φύλλα σέλερι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • μερικά γαρίφαλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 10 κάστανα βρασμένα και ραντισμένα με ρούμι
  • 10 δαμάσκηνα
  • λίγα αποξηραμένα σύκα
  • 1 πράσινο μήλο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε τους δύο κιμάδες. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λιωμένο σκόρδο, τα ντοματίνια στη μέση κομμένα, λίγα φύλλα σέλερι ψιλοκομμένα, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. 

Προσθέτουμε νερό να καλύψει ελαφρώς τον κιμά, ένα ξυλάκι κανέλλα , μερικά γαρύφαλλα, ένα μοσχοκάρυδο και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να μαγειρευτεί. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κάστανα που έχουμε ήδη βράσει και καθαρίσει και τα ραντίζουμε με ρούμι. 

Σε άλλο μπολ βάζουμε 10 δαμάσκηνα και μερικά αποξηραμένα σύκα κομμένα σε κομματάκια και τα καλύπτουμε με κόκκινο κρασί. 

Ψιλοκόβουμε ένα πράσινο μήλο. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα δαμάσκηνα, σύκα, κάστανα και μήλο. 

Γεμίζουμε  το κοτόπουλο και πιέζουμε με ένα κουτάλι να φτάσει η γέμιση παντού και με οδοντογλυφίδες κλείνουμε την πέτσα. 

Περιχύνω το κοτόπουλο με jack daniels, ελαιόλαδο και ψήνουμε. 

Κόβουμε  τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες,  τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο .

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο ανοίγουμε την κοιλιά, αφαιρούμε τη γέμιση και τη βάζουμε σε μπολ. 



Καλή όρεξη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο