Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Γλυκοπατάτες σουφλέ με σπανάκι

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 5 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 250 γρ φέτα
  • 50 γρ κεφαλοτύρι
  • 500-600 γρ σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ σ βρώμη
  • 1 αυγό
  • 150 γρ κεφαλοτύρι
  • 3 κ σ λάδι
  • σουσάμι 

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τις ξεφλουδίσουμε. Τις κόβουμε σε ροδέλες ή αν έχουν παραψηθεί μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε με ένα πιρούνι.

Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί Νο 30 και στρώνουμε τις μισές γλυκοπατάτες.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι να μαλακώσει και να βγάλει όλα τα υγρά του. 

Μόλις γίνει αυτό σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε πιπέρι, την φέτα χοντροκομμένη και το κεφαλοτύρι.

Καλύπτουμε με το σπανάκι και τα τυριά τις γλυκοπατάτες. Από πάνω στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και τις σιάζουμε με μια σπάτουλα.

Στο μούλτι αλέθουμε την βρώμη και προσθέτουμε το αυγό, το λάδι  και το γιαούρτι. Αλέθουμε για λίγο και μετά ανακατεύουμε προσθέτοντας  λίγο από το κεφαλοτύρι. 

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τις γλυκοπατάτες και πασπαλίσουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και λίγο σουσάμι.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν κόψουμε το σουφλέ και το απολαύσουμε.

Καλή μας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο